پایداری و سرمایه گذاری اجتماعی

رویکرد «پایداری در کسب‌وکار» به بررسی و ارزیابی عملکرد سازمان و اثرات آن بر جامعه و محیط‌زیست می‌پردازد. در این رویکرد، تداوم تولید ثروت و فعالیت‌های اقتصادی در گرو خلق ارزش اجتماعی-زیست‌محیطی و همچنیــن حاکمیــت شــرکتی درست است. «خلق ارزش مشترک» ذیل مفهوم پایداری از اولویت‌های استراتژیک ایرانسل است. خلق ارزش مشترک با فعالیت‌های صرفاً انسان‌دوستانه و خیریه‌ای توسط بنگاه‌های اقتصادی متفاوت است. در بنگاه‌های اقتصادی، این استراتژی منجر به نگاهی دوجانبه هم به تولید ارزش اقتصادی و هم به نیازهای جامعه می‌شود. در این صورت است که می‌توانیم بگوییم ما در حال حرکت به سوی خلق یک کسب‌وکار پایدار هستیم.

خلق ارزش مشترک با طراحی و اجرای پروژه‌های سرمایه‌گذاری اجتماعی شرکتی موجب توسعۀ اجتماعی-اقتصادی در جامعه می‌شود. گروه هدف این پروژه‌ها بیشتر جوامع آسیب‌دیده، آسیب‌پذیر، به ‌حاشیه ‌رانده‌شده و جوامع کم‌برخوردار است. استفاده از ظرفیت‌های ایرانسل در تعریف این پروژه‌ها، امکان خلق ارزش مشترک و ایجاد آثار مثبت اجتماعی-زیست‌محیطی و رشد اقتصادی پایدار را فراهم می‌کند.

امروزه توسعۀ زیرساخت‌های ارتباطات و فناوری‌ اطلاعات در مناطق محروم از مهم‌ترین الزاماتِ کاهش شکاف دیجیتالی و توسعۀ پایدار جوامع است. تجربۀ ایرانسل نشان داد که بنگاه‌های اقتصادی کشور چطور می‌توانند در مسیر پیشبرد خدمات اقتصاد دیجیتال در کشور قدم بردارند. چرا که باور ما این است که همۀ مردم سزاوار بهره‌مندی از مزایای زندگی دیجیتال و نوین هستند.

حاکمیت شرکتی

ایرانسل اصول حاکمیت شرکتی را برای پیشبرد موفقیت خود ضروری می‌داند و باور دارد که این موضوع ارزش‌های پایدار و بلندمدتی را برای همۀ ذی‌نفعان ایجاد می‌کند. حاکمیت شرکتی، شامل حل تعارض منافع ذی‌نفعان مختلف و حصول اطمینان از مدیریت درست سازمان است، به این معنی که فرآیندها، رویه‌ها و خط‌مشی‌ها، بر اساس دو اصل «شفافیت» و «پاسخگویی» تدوین و اجرایی شوند.

ما در ایرانسل معتقدیم هیأت‌مدیره‌ای که طیف وسیعی از دیدگاه‌ها، سوابق و تخصص‌ها را در بر می‌گیرد، بهترین موقعیت را برای ارائه دیدگاه‌های جدید به تیم مدیریتی دارد و از توانمندی بالایی برای رسیدگی به چالش‌ها و فرصت‌های مؤثر بر تجارت برخوردار است. هیأت‌مدیره ایرانسل بر برنامه‌ریزی و عملکرد راهبردی سازمان نظارت می‌کند و در حوزۀ ایجاد و ارائه ارزش پایدار، به سهامداران پاسخگو است.

تحول دیجیتال، عامل قدرتمندی برای ارتقای بهره‌وری و رفاه جامعه است. در مقابل، دسترسی نداشتن به دنیای دیجیتال، در جهان امروز، موجب تعمیق شکاف‌های اقتصادی و اجتماعی می‌شود.

به عنوان بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، پرداختن به چالش‌های اجتماعی، بخشی جدانشدنی از کسب‌وکار ماست. رشد و ارتقای ما منوط به این است که جامعه و اکوسیستمی که در آن فعالیت می‌کنیم، سالم و امن باشد. ما بر اساس ظرفیت‌ها، منابع و وسعت شرکت، موجب توسعه اجتماعی-اقتصادی جامعه می‌شویم. همه می‌توانند از مزایای زندگی نوین و دنیای ارتباطات، بهره ببرند.

جامعه
محیط زیست

بنگاه‌های اقتصادی و کسب‌وکارها به عنوان بازیگران مهم دنیای امروز، نقش بسیار مهمی در کیفیت حیات و تنوع‌زیستیِ کرۀ زمین و ساکنان آن دارند. مصرف انرژی و سهم آن در تغییرات اقلیمی و همچنین مدیریت آلاینده‌ها و پسماند، مهمترین راه‌های اثرگذاری بنگاه‌ها در موضوع بحرانیِ محیط‌زیست است.

ما معتقدیم رشد و کامیابی کسب‌وکارها نباید با هزینه‌هایی جبران‌ناپذیر برای آیندۀ زمین همراه شود. با توجه به موضوع مصرف انرژی، تغییرات اقلیمی و کاهش استفاده از منابع طبیعی، که از مسائل حیاتی امروز بشر محسوب می‌شوند، ایرانسل همواره بر کاهش اثرات منفی فعالیت‌ها و در نظرگرفتن ملاحظات پایداری زیست‌محیطی در عملیات هر روزه و مدیریت کسب‌وکارش اصرار می‌ورزد. در حال حاضر، بزرگترین اثر زیست‌محیطی ما، در مصرف انرژی است. در تلاشیم روی راه‌های مختلف کاهش مصرف انرژی و اقدامات منجر به بهره‌وری بالاتر، کار کنیم.

ایرانسل با ارائه‌ خدمات ارتباطی و راهکار‌های دیجیتال، راه را برای مشارکت افراد و کسب‌وکارها در فعالیت‌های اقتصادی هموار می‌سازد. از این طریق، زندگی افراد بهبود یافته و رشد و توسعه اقتصادی محقق می‌شود. ترویج و فراگیری زندگی دیجیتال و اثرات اقتصادی آن در سراسر ایران، نیازمند همکاری خلاق و اثربخش حاکمیت و دولت، بخش خصوصی و تمام بازیگران دیگر در جامعه (نهادهای اجتماعی) است.

ما در ایرانسل اعتقاد داریم با فراهم‌کردن فرصت‌های جدید برای کسانی که از دنیای دیجیتال بی‌بهره مانده‌اند، می‌توانیم همچنان دسترسی به اینترنت و ارتباطات مقرون‌به‌صرفه و با کیفیت را برای همه ارتقا دهیم. رویکرد پایداری ما موجب شده هدف خلق ارزش اقتصادی نه تنها معطوف به مشتریان باشد، بلکه تمامی ذی‌نفعان را هدف قرار دهد. در همین مسیر نیز از توسعۀ ابتکارات و نوآوری‌های دیجیتال در حوزۀ فناوری اطلاعات حمایت می‌کنیم تا علاوه بر پیشگام بودن در فناوری‌های روز دیجیتال، نیروی محرکه‌ای برای رشد اقتصادی کشور فراهم کنیم.

اقتصاد

گزارش‌ها

گزارش پایداری سال ۱۳۹۹
گزارش پایداری سال ۱۴۰۰
گزارش پایداری سال ۱۴۰۱
گزارش پایداری سال ۱۴۰۲